la misma clase obrera

SKP:n keskuskomitea, 20.1.18

SKP:n maahanmuuttoryhmälle, on surullista että muutamat ehdokkaat jatkavat sitä ”tolkun ihmisen” ajattelua, joka hahmottaa antifasistinen liikkeen ääriliikkeeksi, sen toisen ääripään rasistien lisäksi. Niinistö toistaa tätä puheetta, samaa tekee Haavisto, ja jopa Kyllönen on ilmaissut sitä jonkun verran.

Toisaalta, on hälyttävää että kaksi ehdokasta, Paavo Väyrynen ja Laura Huhtasaari, ns. ”kansallismieliset” ehdokkaat, ovat ilmaisseet rasistien vaatimuksia tiukemmasta maahanmuuttopolitiikasta, rajojen sulkemista, pakkopalautuksien tehostamisesta, jne.

Pahinta kaikesta on se, että monet toverit sulkivat silmänsä puolueen linjalta, ja ryhtyivät kannattamaan Väyrystä julkisesti. Puolueen linja ja puoluekuri rikottiin systemaattisesti, ja jopa keskuskomitean jäsenet ja piirien johdossa olevat toverit tekivät tätä.

SKP:n maahanmuuttoryhmä seisoo vakavasti puolueen linjan takana, ja sanoo selvästi että ehdokas joka veljeilee ja tekee yhteistyötä rasistien ja fasistien kanssa, ei ansaitse kommunistien tukea!

SKP:n maahanmuuttoryhmän mielestä, rasistien ja fasistien kanssa vehtaileva porvaripoliitikko ei ole mikään vaihtoehto Niinistön uusliberalismille ja militarismille. Fasismi on kapitalistien vallan äärimuoto ja emme halua että fasistit löytävät maan presidentissä vastaanottavan korvan.

Se, että Väyrynen itse myöntää että maahanmuuttopolitiikassa, hän on samoilla linjoilla kun Huhtasaari; että hän on viime aikoina tehnyt ahkerasti yhteistyötä fasistien ja rasistien kanssa; on toivottanut tervetulleeksi heidät omaan puolueeseensa; ja on jatkuvasti toistanut rasistien uhkakuvia omassa kampanjassaan, tämä ei pitäisi olla merkityksetöntä kommunisteille. Se, että taistellaan Niinistön kaltaisia politiikkoja vastaan, ei tarkoita että hypätään Väyrysen kaltaisten politiikkojen syliin.

SKP:n on oltava projekti, joka kansainvälisen solidaarisuuden periaatteen mukaan, taistelee kaikkien työläisten etujen puolesta, sen sijaan että lyhytnäköisesti heittää maahanmuuttajia työläisiä bussin alle, pelkkien porvarivaltion yksittäisten vaalien takia.

Tiago Silva

SKP:n maahanmuuttoryhmän vetäjä

SKP:n Turun piirijärjestön puheenjohtaja

One thought on “SKP:n maahanmuuttoryhmän puheenvuoro presidenttivaaleista maahanmuuton ja maahanmuuttajien näkökulmasta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s