Proletaarit

kuva Kuva: UAW International Union

Lähes 50000 General Motorsin (GM) työläistä menivät lakkoon viime maanantaina. Amerikan suurin autonvalmistaja ei päässyt sopimukseen palkka- ja terveydenhuolto-olosuhteista United Auto Workers (UAW) ammattiliiton kanssa.

Liiton paikallisedustajat tapasivat viime sunnuntaina aamulla sen jälkeen, kun General Motorsin vuoden 2015 työehtosopimus päättyi lauantai-iltana. Ammattiliitto päätti ryhtyä työtaisteluun maanantaina. Työntekijöiden vaatimuksiin kuuluvat paremmat palkat, parempi ​​terveydenhuolto, osuus yrityksen voitoista ja työpaikkojen turvallisuus. Tämä on GM: n ensimmäinen merkittävä pysähdys vuoden 2007 jälkeen.

Lisäksi UAW on taistellut estääkseen GM:ia sulkemasta autojen kokoonpanotehtaita Ohiossa ja Michiganissa. Samana päivänä kun UAW:n edustajat päättivät ryhtyä lakkoon, 850 huoltotyöntekijää viidessä GM:n laitoksessa käveli protestina ulos työpaikastaan.

UAW:n varapuheenjohtaja Terry Dittesin mukaan “samalla kun taistelemme parempien palkkojen, kohtuuhintaisen terveydenhuollon ja työpaikkojen turvaamisen puolesta, GM on viimeisten kolmen vuoden ajan kieltäytynyt asettamasta ahkerasti työskenteleviä amerikkalaisia ​​ennätyksellisten 35 miljardin dollarin voittojensa edelle. Olemme yhtenäisiä pyrkimyksissämme saada aikaan sopimus, jonka jäsenistömme ja heidän perheensä ansaitsevat. “

Tämä…

View original post 68 more words

Leave a comment